הסדרת רכישה של דירה חדשה מקבלן באמצעות חוק המכר.
קניית דירה היא אחת ההשקעות הגדולות, אם לא הגדולה ביותר, שאנשים עושים במהלך חייהם, במיוחד לאור העובדה, שהשקעה מסוג זה דורשת לא רק את מיטב החסכונות אלא גם כסף שעתיד לבוא בהמשך. כמו כן, קניית דירה היא השקעה שיש בה המון סיכונים במיוחד כאשר קונים דירה מקבלן.
קניית דירה מקבלן פירושה, ברוב המקרים, תשלום בעבור מוצר או יותר נכון לומר נכס, שנכון לרגע התשלום, אינו קיים. אך מה קורה במידה ושילמתם בעבור הדירה את מלוא התשלום והקבלן פושט את הרגל לפני סיום הפרויקט? הדייר שילם על הדירה אולם לא רשם אותה על שמו עדיין ברשם המקרקעין ועל כן אין לו שום זכות בה.
כדי למנוע מצבים כאלו, בהם קנייני הדירות אינם מאבדים את כל רכושם לקבלן, מה גם שלא מובטח להם שכספם יושב בחזרה היות ומעורבים בעניין גם בנקים, עובדים, מס הכנסה ונושים אחרים, נחקק חוק המכר. מטרתו של חוק המכר היא להבטיח את כספו של רוכש הדירה, כך שאם חלילה הפרויקט בסופו של דבר, אינו יוצא לפועל, הרוכש יקבל בחזרה את השקעתו.
המחוקק קבע מספר דרכי פעולה עיקריות שעל הקבלן לבצע, כדי לבטח את כספו של הרוכש והראשונה היא חובת יידוע הרוכש בדבר זכויותיו, בדרך זו, הקבלן מיידע את רוכש הדירה על זכויותיו להבטחת הכספים. דרכי פעולה נוספות לביטוח הכספים הן החמרת הסנקציות על הקבלנים ועל הבנקים הממנים פרויקטים למגורים, כולל סנקציות פליליות ומינוי ממונה ממשלתי למטרת בקרה ופיקוח על החוק.
בנוסף, החוק קובע כי הקבלן אינו רשאי לגבות סכום שעולה על 7% ממחיר הדירה כל עוד לא ביטח את כספו של הרוכש על ידי ערבות בנקאית, או עלי ידי ביטוח הכספים בחברת ביטוח, שיעבוד הדירה או חלק יחסי מהקרקע על ידי משכנתא, רישום הערת אזהרה לטובת הקונה במרשם המקרקעין, העברת הבעלות על הדירה או מתן זכות אחרת בדירה או בחלק יחסי מהקרקע עליה היא נבנית.